Karnival ๐™…๐™Š๐™ˆ ๐™ˆ๐˜ผ๐™Ž๐™๐™† ๐™ 2024 - ZON TIMUR II
8:00 AM
Venue
Dewan Kompleks Sukan, UMPSA Kampus Gambang,

Karnival ๐™…๐™Š๐™ˆ ๐™ˆ๐˜ผ๐™Ž๐™๐™† ๐™ 2024 - ZON TIMUR II bakal singgah di UMPSA pada 1-2 Jun 2024 depan

Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) ย menganjurkan Program Jom Masuk U 2024 (JMU2024) bermula 4 Mei 2024 hingga 9 Jun 2024 di sepuluh 10 zon seluruh negara.

Karnival dijadualkan akan singgah di UMPSA pada 1-2 Jun ini di Kompleks Sukan UMPSA dengan lebih 70 reruai berkaitan pendidikan tinggi.ย

Pelbagai aktiviti menarik ditawarkan sepanjang JOM MASUK U 2024 berlangsung antaranya pameran, sesi konsultasi UPUOnlineยฎ, konsultasi penajaan/ biasiswa/ pinjaman dan bantuan kewangan pendidikan tinggi, terjah booth IPTA, cabutan bertuah, campus tour, persembahan pelajar, aktiviti bersama alumni dan banyak lagi.

Lebih menarik bakal berlangsung Hari Terbuka Sempena Jom Masuk U 2024. Antara aktiviti:-

- Kaunter Khidmat Pelanggan
- Pameranย
- Aktiviti TVET
- Produk penyelidikan
- lawatan ke makmal dan perpustakaan UMPSA
- Pertandingan Mewarna Kanan-kanakย
- STEM @ UMPSA
- Street Science
-Pancarian bakat personaliti: Wartawan Kampus dan Jurufoto dan banyak lagi. ย ย

Bakal Mahasiswa, para pelajar, ibu bapa, penjaga, guru, kaunselor dan orang awam dijemput sama hadir dalam menjayakan JOM MASUK U 2024.ย

Pastikan anda bawa bersama ๐’๐ฅ๐ข๐ฉ ๐ค๐ž๐ฉ๐ฎ๐ญ๐ฎ๐ฌ๐š๐ง ๐’๐๐Œ/๐’๐“๐๐Œ bagi permohonan UPUOnlineยฎ.

๐‰๐š๐ง๐ ๐š๐ง ๐ฅ๐ฎ๐ฉ๐š 1 dan 2 Jun depan! ย ๐Š๐ข๐ญ๐š ๐ฃ๐ฎ๐ฆ๐ฉ๐š ย ๐ง๐š๐ง๐ญ๐ข! Moh La Weh..

#TeknologiUntukMasyarakat
#umpkiniumpsa